Dejte si po horkém létě masku

Po parných dnech plných sluníčka potřebuje pleť doplnit nejen výživu, ale především hydrataci. Tak si najděte pár minut a dopřejte jí zaslouženou vzpruhu. Máme pro vás tipy na nejlepší pleťové masky, které vám na sklonku léta přijdou vhod.

K čemu je maska dobrá

Maska má tu výhodu, že vaší pleti dopřeje opravdu hloubkovou, koncentrovanou péči. Tedy zvládne i to, s čím si běžný krém nebo sérum neporadí. Konkrétní účinky samozřejmě záleží na masce, kterou použijete – zatímco jedna podporuje regeneraci pleti, druhá zase pomáhá stahovat póry a regulovat tvorbu mazu. Teď po létě vám pleť bude vděčná, pokud jí dopřejete hydratační masku, která má navíc i vyživující účinky. Přeci jen, ostré letní sluníčko, vysoké teploty či chlorovaná voda daly naší pleti zabrat až dost.

Snímek obrazovky 2024-09-18 v 21.04.49

Než masku aplikujete…

Není to nic nového, ale chcete-li dosáhnout kýženého efektu, pak nezapomeňte pleť nejdřív pořádně odlíčit a dočistit. Jedině tak do ní snadno proniknout všechny aktivní látky, které vámi vybraná maska obsahuje. Klidně se nebojte použít šetrný peeling, jenž odstraní odumřelé kožní buňky. A úplně nejlepší je nanášet masku po večerní sprše či koupeli, protože právě teplá voda hezky otevírá póry.

Masky, které zvlhčí suchou pleť

Jaká je ideální maska na suchou pleť? Třeba tahle Hydratační krémová od Dr. Hauschka, která je opravdu hodně výživná a pěsticí. Díky výtažkům z kdoule či avokádovému oleje navrací pleti ztracenou hydrataci a dodává jí novou vitalitu. Potřebnou vlhkostí napumpuje vaši pleť i Hydratační maska Kahina Giving Beauty. Zlepšuje také funkci kožní bariéry, zklidňuje případně podráždění, a navíc obsahuje extrat z červeného vína, který pleti poskytuje silné anti-age účinky.

Snímek obrazovky 2024-09-18 v 21.06.04

Hydratační maska na mastnou pleť

Pro mastnou, problematickou, ale i citlivou pleť je vhodná Bio čokoládová maska Inlight. Spojuje v sobě intenzivní hydratační péči s obnovujícími účinky baobabového prášku. Ten má na pleť podobné účinky jako chemický peeling, takže odstraňuje odumřelé kožní buňky a reguluje tvorbu mazu. Po očištění bude vaše pleť rozzářená, krásně vypnutá a viditelně odpočatá. Nebo zkuste Hydratační a rozjasňující masku Anela Moje Z nebe. Má okamžitý hydratační efekt díky kyselině hyaluronové či tremelle, podporuje produkci kolagenu a dodává pleti svěží, rozjasněný vzhled.

Co takhle noční pleťová maska?

Už jste někdy slyšeli o tom, že se dá pleťová maska aplikovat večer a nechat působit celou noc? Možná to na první dojem působí zvláštně, ale pokud překonáte počáteční rozpaky, uvidíte, jak budete nadšení! Zatímco budete spát, o vaši pleť bude bohatě postaráno, takže vás ráno překvapí tím, že bude intenzivně hydratovaná a rozzářená. A jakou konkrétní masku k tomu můžete použít? Výborná je například Night Cream & Mask od Primavery s prémiovými rostlinnými extrakty. Funguje jako 2 v 1, pleť nejen úžasně hydratuje, ale i viditelně zpevňuje a rozjasňuje. A to doslova přes noc.

Celou nabídku pleťových masek, které můžete koupit jak u nás na e-shopu, tak v brněnském obchůdku, najdete tady.