Domácí manikúra v 5 snadných krocích

Pěkně upravené ruce udělají na každého dojem. A není k tomu nutné hned chodit do salónu. Kompletní manikúru zvládnete i sami doma a s minimálním vybavením.

Krok č. 1: očištění nehtů

Než budete nehty jakkoliv upravovat, je potřeba je nejprve zbavit nečistot, zbytků starého laku apod. Použít k tomu můžete buď klasický odlakovač Kia Charlotta, který nanesete na obyčejné odličovací tampony, nebo speciální odlakovací tamponky od téže značky. A co když si nehty nelakujete? Pak je zcela postačí, když si umyjete ruce teplou vodou a mýdlem a pečlivě je osušíte ručníkem.

Krok č. 2: zkracování a tvarování

Jsou-li vaše nehty už moc dlouhé, vezměte si na pomoc kleštičky nebo nůžky. A až je zkrátíte, dolaďte jejich okraje pomocí pilníku (nejlépe skleněného). Zatímco nehty na nohou je vhodné upravovat do rovna, na rukou máte možností mnohem víc – oválný tvar, kulatý, nebo hranatý. Záleží čistě na vašem vkusu, nicméně je dobré řídit se i velikostí nehtového lůžka. U kratšího je vhodný kulatý tvar nehtů, u dlouhého zase vypadá lépe mandlový či hranatý. Oválný tvar nehtů pak sluší úplně každému.

Kia_Charlotta_laky (5)

Krok č. 3: úprava kůžičky

Nejen samotné nehty, ale i kůžičky v jejich okolí si zaslouží vaši pozornost. Protože, ruku na srdce, s krvavými záděry zrovna parádu neuděláte. Kůžička se nejlépe upravuje po koupeli, takže ručky na pár minut vložte do teplé lázně, a teprve poté ji zatlačte. K tomu je ideální speciální manikúrní dřívko nebo tyčinka se zkoseným koncem. Použít ale můžete i nimbový olej na nehty v tužce od Dr. Hauschka. Snadno se aplikuje, pěstí a zjemňuje zrohovatělou pokožku a současně posiluje měkké či lámavé nehty.

Tip: Nehtovou kůžičku stříhejte pouze v případě nouze. Zbytečně tím podporujete její růst.

Krok č. 4: lakování nehtů

Nyní jsou nehty připravené k aplikaci laku. Začněte jednou vrstvou base coatu neboli podkladového laku od Kia Charolotta, který nehty ochrání před nechtěným zabarvením. Poté můžete vzít do ruky barevný lak a nanést ho ve dvou vrstvách. Začněte uprostřed nehtu co nejblíže nehtové kůžičce a štětečkem veďte směrem nahoru k nehtové špičce. Poté opakujte z levé a pravé strany. Jakmile obě vrstvy barevného laku zaschnou, sáhněte po top coatu neboli nadlaku Kia Charlotta. Zvýší odolnost manikúry a dodá jí vysoký lesk.

Laky na nehty Kia Charlotta, které vynikají non toxic složením, najdete u nás e-shopu. Vybrat si z mnoha krásných odstínů můžete tady. Nová kolekce Léto 2024 zahrnuje například: korálově oranžový Coral Diving, fialovorůžový Purple Sunset, metalicky modrý Night Swimming nebo písčitě zlatý Golden Glamour.

780A6124

Krok č. 5: krém na ruce

Ať už si nehty budete lakovat, nebo ne, zakončete domácí manikúru péčí o pokožku rukou. Báječný je třeba krém na ruce a nehty Eco by Sonya. Díky kombinaci mangového másla, avokádového oleje či aloe vera pokožku hloubkově vyživuje a regeneruje a zanechává ruce sametově hebké. My jsme si ale oblíbili i krém na ruce s pumpičkou od Kahina Giving Beauty. Má opojnou vůni s tóny Blue tansy, růži či geránia a v jeho luxusním složení najdete pečující arganový olej či bambucké máslo. Pokožka rukou po něm zůstane vyživená a zregenerovaná.