Florentine

Florentine není jen přírodní kosmetika, ale i cesta k sobě samé a k sebelásce. Dovolte si rozmazlovat se a objevte voňavé produkty, které vám pomohou rozkvést. Ať to bude pleťová maska, aktivní sérum, nebo třeba exkluzivní fialkový olej.

Z kuchyně až do laboratoře

Už někdy v roce 2016 si Tereza Nová, maminka tří malých dětí, začala ze zvědavosti vyrábět vlastní kosmetiku. Jejím prvním pokusem bylo opalovací máslo. A protože se ve tvoření kosmetických produktů našla, postupně oslovovala potenciální dodavatele a odborníky, s nimiž by mohla spolupracovat. Ačkoliv dnes Terezka bydlí kousek od Prahy, původem je z Valaška, což velmi ovlivnilo její představu o tom, jak má výsledná kosmetika vypadat. U nich v rodině se totiž z generace na generaci předávají znalosti tradičního bylinkářství. A tak bylo rozhodnuto – kosmetika Florentine bude čerpat z přírody.

Mateřská s pletí udělá svoje

Terezka má doma tři malé děti, takže na mateřské strávila již mnoho času. Po cca sedmi letech si začala všímat, že se na její pleti začíná rodičovství podepisovat. Ztráta kolagenu, stále viditelnější vrásky nebo celkově dehydratovaná, šupinatá pleť. Nic z toho se jí nelíbilo, a tak sestavila kosmetické receptury, jejichž základem jsou silné bylinné maceráty a hydroláty vlastní výroby. Vznikly produkty, které jsou nadupané 100% aktivními látkami a neobsahují žádnou vodu ani zbytečné balastní látky.

florentine 2

Kosmetika, která věří přírodě

K lásce k přírodě odkazuje už samotný název značky – Florentine. Je totiž pojmenována po Terezčině dceři Florentýně. V době, kdy byla ještě u ní v bříšku, trávila Terezka spoustu času mezi bylinkami, jež pěstuje k výrobě své kosmetiky. V recepturách ale kromě bylinných macerátů a hydrolátů objevíte i fermenty, kmenové buňky, bio éterické oleje nebo vzácné ingredience. Patří mezi ně například bio opunciový olej, který je obsažen v anti-age séru Onna-Bugeisha nebo antistress séru I’m Tiger. Úžasné jsou však i včelí produkty přímo od včelaře, ať už propolis, nebo včelí vosk – ten najdete třeba čisticím séru Ciao Bella určeném na hloubkové čištění pleti.

Tip: Produktem, který si nás zcela podmanil, je fialkový olej na tělo Violet is the New Black. Má sladkou, omamnou vůni díky dlouhodobé maceraci violky vonné a pečuje o suchou, šupinatou pokožku. Pokud vás také zaujal, tak neváhejte – je dostupný pouze sezónně.

florentine 3

Zamiluje si pleťové masky

Když už jsme u těch vzácných přírodních ingrediencí, nesmíme opomenout ani prach z jantaru. Je jedinečný tím, že zlepšuje stav kožních buněk, urychluje jejich obnovu, uvolňuje ucpané póry a současně zlepšuje pevnost a pružnost pleti. Nachází se ve složení zlaté pleťové masky Gold. Pokud patříte mezi milovníky ceremoniálního kakaa, co takhle dopřát ho i své pleti? Zatočí s vrásami i kruhy pod očima a obsahuje ho kupříkladu pleťová maska Choco. A když už jsme u těch masek, mrkněte i na tuhle z květinových prachů. Zahrne vaši pleť něžnými okvětnými plátky a bude ji dokonale hýčkat, zejména pokud trpíte podrážděním, rosaceou nebo jste čerstvá či nastávající maminka. 

Celý sortiment značky Florentine na vás čeká buď tady na e-shopu, nebo si ho můžete přijít prohlédnout k nám do kamenné prodejny. Velkou část sortimentu máme k dispozici také ve formě menších balení na zkoušku.