Naučte se, jak používat gua shu

Guasha masáž je nejen velmi relaxační, ale i omlazovací technika, která se stala nedílnou součásti obličejové jógy. Zabere vám pouze pár minut, a pokud ji budete provádět pravidelně, úspěch je zaručen.

Kde se guasha vůbec vzala

Guasha má již tisíce let své místo v tradiční čínské medicíně, ale v oblibě ji měly i řecké nebo egyptské civilizace. A co to přesně je? Jedná se o ručně vyrobenou destičku za 100% přírodních krystalů, například růženínu, ametystu, aragonitu apod. Masírovat si s její pomocí můžete celé tělo, ale vzhledem ke svým anti-age účinkům je nejoblíbenější v péči o obličej. Protože přeci jen, tady ty všelijaké otoky a vrásky bývají vidět nejvíce.

780A9681

Co všechno guasha kámen umí

Masáž guashou vychází z toho, že naším obličejem, potažmo celý tělem, probíhá spousta různých akupunkturních drah. A právě jejich stimulací lze ovlivnit celkový stav našeho organismu. Mimo jiné právě i vzhled pleti. Co od pravidelné každodenní masáže můžete čekat?

  • úlevu od napětí v obličejových svalech
  • redukci otoků či tmavých kruhů pod očima
  • lehké vyhlazení jemných vrásek
  • lepší prokrvení, pevnost a pružnost pleti
  • pozvednutí celkových kontury obličeje
  • lepší vstřebávání kosmetiky do pleti

Na co pozor: Pokud vás trápí akné, hodně citlivá či sluníčkem spálená pleť, pak se guashe raději vyhněte, ať si stav pleti zbytečně ještě nezhoršíte. 

Pleť je potřeba připravit

Chcete-li umocnit chladivý efekt a maximálně podpořit prokrvení pleti, pak před použitím dejte guashu na 5­–10 minut do lednice. Mezitím si pleť pečlivě odličte a klidně použijte i jemný peeling pro odstranění odumřelých kožních buněk. K tomu, aby vám guasha hladce klouzala po obličeji, vám pak pomůže pleťový olej nebo olejové sérum. Pokud se rozhodnete pro jednodruhový olej, volte nejlépe mandlový, kokosový či arganový.

Návrh bez názvu

Jak s guashou pracovat

Guashu přikládejte k obličeji pod úhlem cca 30 stupňů. Jednotlivé tahy vždy veďte pouze od jeho středu směrem ven a každý z nich udělejte alespoň 5krát.  Začněte na krku a přejíždějte ho zezdola nahoru až k bradě. Poté se přesuňte k čelu – provádějte lehké tahy od obočí směrem k vlasům. Okolí očí promasírujte kruhovým pohybem, od kořene nosu přes nadočnicový oblouk k vnějšímu koutku oka a odtud zase zpět ke kořenu nosu. Na samotném nosu pak udělejte pár tahů ze všech stran, a od špičku nosu směrem nahoru.  Nyní přichází čas na tváře – proveďte několik půloblouků pod lícními kostmi a pak ještě od brady směrem ke spánkům. Celou masáž zakončete na nosoretních rýhách, které stačí přejet od brady až k nosu.

Až s masáží skončíte

Není to nic složitého, ale přeci jen si řekněme, jak se o guashu starat. Vždycky ji po použití pečlivě umyjte teplou vodou a otřete do ručníku. Pokud jste navíc používali pleťový olej, pak vám pomůže, když do vody přidáte trochu jemného mýdla. Až budete mít hotovo, uložte kámen do ochranného pytlíčku, v němž na vás do příště počká. 

Krásné guasha kameny najdete u nás v kamenné prodejně i na e-shopu. Gua Sha Und Gretel je vyrobena z bílého howlitu, zatímco Masážní kámen Jagaia Guasha je z růženínu. Určitě ale omrkněte i značku Veelee, od níž máme guasha destiček hned několik.