Podzim plný gurmánských vůní

Samoopalovací krém není tím jediným, bez čeho se na podzim neobejdete. Mrkněte i na svou poličku s parfémy. Pro tyto chladnější dny jsou jako dělané sladší vůně inspirované dezerty, v nichž najdete tóny vanilky, karamelu, čokolády, nebo dokonce cukrové vaty.

Co jsou to gurmánské vůně

Růžová voda, bergamotový olej nebo šťavnaté ovocné tóny. To vše je typické pro ryze letní, odlehčené vůně, které nyní můžete nechat odpočívat. Příchod podzimu naopak přeje výraznějším, gurmánským parfémům, kterých se nebudete moct nabažit. Gurmánské vůně jsou nezaměnitelné, nezapomenutelné a voní tak lákavě, že byste je nejradši snědli. Přivábí vás k sobě sladkými tóny karamelu, vanilky, čokolády, kávy ale klidně i žvýkačky, nebo dokonce cukrové vaty. Připravte se na to, že s nimi jen tak nezapadnete v davu.

Věděli jste, že: Úplně prvním parfémem, připomínajícím sladký dezert, byl Angel od Thierry Mugler? Tuto vůni v dnes již ikonickém modrém flakonku vytvořilo v roce 1992 parfémářské duo v podání Oliviera Crespa a Yvese de Chirina.

897A2532

Mistrovské parfémy Kerosene

Americká značka Kerosene, jejímž majitelem a zároveň i hlavním „nosem“ je rodák z Michiganu John Pegg, získala proslulost díky gurmánským vůním, které obdivují zákazníci i parfémáři po celém světě. Všechny vůně této značky jsou propracované do posledního detailu a charakteristické svou hloubkou, plností a sytostí. Jednotlivé ingredience společně tvoří neodolatelné, lahodné kompozice připomínající sladké dezerty. Které z nich byste měli určitě „ochutnat“?

Kerosene UNKNOWN PLEASURES

První gurmánská vůně, kterou značka Kerosene uvedla na trh v roce 2013 a z níž se rychle stal bestseller. Orientálně vanilková Unknown Pleasures je jako stvořená do chladných (pod)zimních dnů, kdy se procházíte městem a popíjíte hřejivý čaj. Její kompozice se otevírá sladkou hebkostí medu, která se prolíná akordy čaje Earl Grey spolu se šťavnatým citronem. Nakonec se však usadí do sladkého pohodlí vanilky, které dělají společnost fazole tonka či vaflový kornoutek.

Kerosene FOLLOW

Naprostou senzací ve své době, tedy v roce 2016, bylo uvedení kávové vůně Follow. Pokud si neumíte představit ráno bez šálku tohoto lahodného nápoje, pak si jistě vychutnáte i tento hřejivý gurmánský parfém. Ve vzduchu ho zachytí každý, kdo kolem vás projde, a bude z něj s přivřenýma očima vdechovat jeho omamné tóny. Parfém v sobě spojuje pražené kávové boby s ryze sladkými akordy vanilky, javorového sirupu a fazole tonka, avšak nechybí v něm ani pudrové tóny ambry nebo sladce balzámový benzoin.

Snímek obrazovky 2024-10-04 v 9.42.10

Kerosene SWEETLY UNKNOWN

Ten slastný pocit, jako byste právě vyšli z cukrářské laboratoře, si můžete užívat po celý den. A sice díky orientálně kořeněnému parfému Sweetly Unknown z toku 2020. Není to však těžká, sladká vůně, která by vás vyvolala „lepivý“ pocit. Ba právě naopak. Tóny karamelek, vanilky a čokolády jsou v její kompozici příjemně odlehčené chladivým, lehce štiplavým tónem kardamomu. V chladných dnech budete mít chuť se do ní úplně zachumlat.

Keronene FOLLOWED

Po velkém úspěchu, který sklidil parfém Follow, se John Pegg v roce 2022 vrátil k tvorbě vůně, v níž hraje prim káva, a stvořil parfém Followed. Ačkoliv je jakýmsi pokračováním či pomyslnou druhou kapitolou zmíněné vůně z roku 2016, jeho kompozice je zcela odlišná. Tvoří ji lahodná kombinace karamelu, vanilky a kakaa, jíž se prolínají bohaté tóny pražené kávy a kterou příjemně prohřívá živočišná ambra.

Kerosene PROMISES, PROMISES

A teď jedna ryze vanilková vůně, která ještě voní novotou. John Pegg kdysi slíbil, že takovou vůni vytvoří, ale protože se chtěl vyhnout tomu, že se z ní stane „jen další vanilková vůně“, dal si s ní trochu načas. A výsledek opravdu stojí za to. Jak už bylo řečeno, v parfému Promises,promises hrají prim v ní nezaměnitelné tóny vanilky. Avšak velmi mile vás jeho kompozice překvapí tím, jak umně snoubí toto sladké koření s hřejivostí ambry a jemností pižma.

Nejste si jistí tím, který parfém je pro vás ten pravý a nemáte možnost navštívit náš kamenný obchůdek? Mrkněte na nabídku vzorečků, ať si svého favorita můžete nejprve ozkoušet.